McLaren stelt een uitgebreid onderzoek in naar de pitstopproblemen tijdens de laatste races. In Bahrein verloor Lewis Hamilton veel tijd in de pits, terwijl Jenson Button in China zijn kans op de overwinning in rook zag opgaan door een trage pitstop.

 

Nadat het in twee gevallen misging bij het linkerachterwiel besloot McLaren de betreffende monteur te vervangen. Teambaas Martin Whitmarsh komt echter voor hem op. “We gaan van alles uitzoeken, maar het is niet bedoeld als kritiek op een bepaald persoon”, zegt hij tegen Autosport. “Hij heeft het er moeilijk mee en het is aan ons om hem te steunen.”

 

“Iedereen die zich vrijwillig aanmeldt om een wiel te wisselen is een moedig man”, vervolgt Whitmarsh. “Het zijn allemaal monteurs en ze krijgen niets extra betaald om pitstops te doen. Ze leggen zichzelf veel druk op. Het is dan ook logisch dat ik ze verdedig. We gaan kijken naar het materiaal, naar de procedures en naar onze aanpak.”

 

Daarmee komt Whitmarsh tegemoet aan de wens van Hamilton. “We moeten uitzoeken wat er misging, want we hebben veel punten laten liggen en dat kan ons het kampioenschap kosten”, aldus de McLaren-coureur na afloop van de race in Bahrein. “Ik weet niet wat er aan de hand was bij de eerste stop, maar ik hoopte dat het daarna beter zou gaan. De tweede stop duurde echter nog langer. Dat kunnen we ons niet veroorloven.”