*

McLaren geeft niet op: ‘2013 heeft prioriteit’

Daan de Geus

Daan de Geus

22 mei 2013 11:46

McLaren geeft niet op: ‘2013 heeft prioriteit’
Racepictures

Het team van McLaren denkt nog altijd wat van het huidige seizoen te kunnen maken en geeft dat zodoende prioriteit boven het verleggen van haar aandacht naar 2014.

“We geven het huidige seizoen nog niet op en blijven erin geloven dat we dit jaar alsnog goede resultaten kunnen behalen”, verkondigt Martin Whitmarsh, de teambaas van het teleurstellend presterende team, ten overstaan van de Britse pers.

“We zullen de situatie later in het seizoen uiteraard nogmaals evalueren, maar op het moment zijn we vastbesloten onze auto competitief te maken en het team terug te brengen naar het niveau dat we van onszelf verlangen”, vervolgt de Engelsman.

“Een gevolg daarvan is dat we onze aandacht nog niet zozeer op 2014 richten en een minder groot deel van onze middelen gebruiken om voorbereidingen te treffen voor de ingrijpende reglementswijzigingen van 2014 dan we vooraf hadden verwacht”, geeft Whitmarsh aan.

Dilemma
“Dat we halsstarrig blijven vasthouden aan de overtuiging dat we nog terug kunnen slaan en goed kunnen presteren in 2013, is misschien kenmerkend voor wat een zwakte van McLaren als team is”, geeft Whitmarsh toe. “Maar bepalen hoeveel van je middelen je op een huidig seizoen richt en hoeveel op het volgende, is hoe dan ook een jaarlijks terugkerend dilemma”, zo benadrukt hij.

Zeggen dat McLaren niet bepaald vliegend uit de startblokken gekomen is, zou een understatement zijn. De illustere renstal uit Woking staat na vijf races namelijk pas op 29 punten en bezet daarmee de zesde plaats in het kampioenschap. Het beste resultaat dat McLaren tot op heden heeft behaald in 2013, is de vijfde plaats die Jenson Button in China in de wacht sleepte.

Lees meer over

Mclaren Whitmarsh