Het team van McLaren heeft weersproken dat het overweegt met de nieuwe motorleverancier PURE in zee te gaan. De formatie uit Woking benadrukt Mercedes trouw te blijven.

 

Motorleverancier Mercedes had jarenlang een aandeel in McLaren, maar sinds eind vorig jaar is het team weer volledig in eigen beheer. Bijkomend gevolg daarvan is dat McLaren komend seizoen nog wel gratis motoren krijgt, maar per 2013 voor de Duitse krachtbronnen moet gaan betalen.

 

Aangezien er met ingang van 2014 echter een nieuw motorreglement van kracht wordt en er met 1.6-liter zescilinders gereden gaat worden, lijkt de tijd rijp voor McLaren om op niet al te lange termijn een overstap te maken naar een andere leverancier. Dat er geruchten de kop op steken, kan dus moeilijk verwonderlijk genoemd worden.

 

Eind 2011 werd bijvoorbeeld al geopperd dat McLaren mogelijk weer met Honda in zee zou willen gaan, hetgeen het team gelijk ontkrachtte. Nu oppert het Italiaanse Gazzetta dello Sport echter dat McLaren zich wel eens op PURE zou kunnen richten, dat in 2014 haar intrede wil doen, maar ook dit wordt vanuit de Engelse renstal weersproken.

 

“We hebben een flinke tijd geleden contact gehad met mensen van PURE, maar dat was een informeel gesprek dat we uit beleefdheid hebben gevoerd”, vertelt een McLaren-woordvoerder aan persbureau Reuters. “De laatste paar maanden hebben we totaal geen contact met PURE meer gehad”, vervolgt de spreekbuis van het team.

 

McLarens managing director Jonathan Neale liet eerder al blijken dat McLaren geen intentie heeft het tot en met 2015 doorlopende contract met Mercedes eerder te verbreken. “Onze samenwerking met Mercedes bevalt ons zeer goed en we willen nog lang met elkaar doorgaan. Alle geruchten over een overstap berusten op niets.”