Het team van McLaren heeft totaal geen interesse om een eigen motorproject op te starten en zichzelf in de toekomst van krachtbronnen van eigen makelij te voorzien.

 

Teambaas Martin Whitmarsh benadrukt dat ten overstaan van het Engelse Autosport in ieder geval met klem: “Omdat we ook een autofabrikant zijn en de Formule 1 vanuit dat oogpunt geweldig reclameplatform is, denken mensen dat het interessant voor ons zou zijn om onze eigen motoren te bouwen, maar wij hebben daar zowel op de korte als lange termijn geen plannen voor.”

 

“Dat Ferrari wel met succes haar eigen motoren produceert, is iets waar wij veel respect voor hebben, maar bij McLaren doen we het op onze eigen manier”, stelt de teambaas van de formatie uit Woking verder.

 

“Een eigen motorprogramma zou voor ons namelijk geen logische stap zijn, want wij werken al een jaar of achttien goed samen met Mercedes en zij bouwen mijns inziens de beste motor in de Formule 1”, legt Whitmarsh uit.

 

“De behoefte om het anders te gaan uitpakken, is daardoor zeer gering. We beleven veel plezier aan onze samenwerking met Mercedes en willen nog vele jaren met ze verder”, aldus Whitmarsh, die hiermee ook nog maar eens onderstreept dat een mogelijke overstap van Mercedes naar een andere motorfabrikant als Honda of PURE niet aan de orde is.