*

McLaren gelooft dat het Alonso bij het team kan houden

Daan de Geus

Daan de Geus

4 september 2017 09:29

McLaren gelooft dat het Alonso bij het team kan houden
Sutton Images

McLaren-directeur Zak Brown noemt het “zeer waarschijnlijk” dat Fernando Alonso bij het team blijft als het overstapt op Renault-motoren. Zelfs als McLaren bij Honda blijft is een langer verblijf van de tweevoudig wereldkampioen echter niet uitgesloten, denkt Brown.

Gevraagd door Sky Sports F1 hoe een overstap van Honda naar Renault McLarens kansen om Alonso bij het team te houden beïnvloedt, antwoordt Brown als volgt: “Dat is zeer waarschijnlijk. Fernando is dol op dit team en heeft nog altijd net zoveel passie voor het racen als altijd.”

Volgens Brown wil Alonso – ondanks geruchten over een vertrek van de Spanjaard naar de IndyCar Series – in de Formule 1 blijven en hij sluit ook niet uit dat Alonso bij McLaren blijft als het team uit Woking verdergaat met Honda. “Het is in mijn optiek geen uitgemaakte zaak dat hij niet wil blijven als we doorgaan met Honda.”

“Fernando wil simpelweg dat we als team in een competitieve positie zitten”, benadrukt Brown, die meent dat er momenteel weinig schot in de zaak zit met Honda – “dat heeft het weekend op Monza wel onderstreept” – maar aangeeft dat McLaren de situatie deze week verder uitgebreid gaat evalueren.

Alonso zelf gaf zondag in Monza al aan dat het “een belangrijke week” wordt voor McLaren. Hij heeft eerder ook weersproken dat hij McLaren een ultimatum – Honda eruit of ik eruit – heeft gesteld. “Daar is absoluut niks van waar. Ik heb nog niks besloten, maar denk ook niet dat ik groter ben dan het team”, vertelde hij Reuters.

De verwachting is dat er deze week uitsluitsel komt over wat McLaren gaat doen. Volgens de BBC en Sky Sports F1 is een breuk tussen McLaren en Honda aanstaande, waarbij de Honda-motoren voor volgend jaar naar Toro Rosso zouden gaan.

Lees meer over

Alonso Brown Mclaren