De vrije trainingen voor de Grand Prix van Spanje hebben McLaren positief gestemd. De updates werken naar behoren, maar het gat naar Mercedes is er niet veel kleiner mee geworden.

Jenson Button noteerde in de ochtendsessie de tweede tijd, maar volgens de McLaren-coureur is dat een vertekend beeld. “We zagen er sneller uit dan we werkelijk waren”, aldus de Engelsman, die in de tweede vrije training genoegen moest nemen met de achtste plaats. “Bij de warmere temperaturen ‘s middags was het moeilijker om de auto op gang te krijgen.” 

McLaren heeft volgens Button nog altijd gebrek aan downforce. “Maar we hebben dit weekend enkele updates die lijken te helpen. Hopelijk kunnen we daarmee onze positie versterken. Ons doel is om het maximale uit het pakket te halen, maar het is nog te vroeg om te zeggen waar we dan uit kunnen komen.” 

Magnussen reed ‘s ochtends naar de zevende plaats en wist zich ‘s middags nog een plaatsje te verbeteren.  “We hebben weer een stap in de goede richting gezet”, zegt hij. “Een kleine stap, maar daar komt het momenteel op aan. De updates werken, al maken ze geen wereld van verschil. De auto voelt beter aan dan in China en hopelijk leidt dat ook tot een beter resultaat.”