Nu het Formule 1-circus na de Grand Prix van Rusland drie weken rust heeft gehad, vinden ze het bij McLaren hoog tijd om weer de baan op te gaan. In Austin wil het team de voorsprong op de rivalen van Force India uitbouwen.

“Het is lekker om na drie weken niks in Austin aan te komen”, zegt Jenson Button. De routinier heeft het gevoel alsof de Formule 1 al veel langer dan twee jaar op de Amerikaanse omloop komt. “Dat komt onder meer door de geweldige fans, die ons altijd hartelijk verwelkomen. Het circuit is, met zijn lange rechte stuk en snelle, technische bochten, ook al heel populair onder de coureurs.”

“De afgelopen twee jaar haalde ik hier goede resultaten”, gaat Button verder. De resultaten in de laatste paar races geven hem vertrouwen in opnieuw een mooie finish in Austin. “Onze snelheid wordt alsmaar beter, dus ik heb er zin in. Misschien ligt de baan ons niet zo goed als Sotsji, maar qua afstelling lijken de banen op elkaar dus ik denk dat we weer in gevecht kunnen met onze concurrenten.”

Magnussen

Buttons teamgenoot Kevin Magnussen beleeft aankomend weekend zijn vuurdoop op het Circuit of the Americas. Hij stelt zich er veel van voor: “Het circuit intrigeert me: de mengelmoes van snelle bochten en hoogteverschil maken het spannend en uitdagend.” Magnussen heeft de baan verkend in de simulator, en daar heeft hij ontdekt dat sommige bochten lijken op beroemde delen van andere circuits. “Bocht drie, vier en vijf lijken bijvoorbeeld op het Maggotts-Becketts-gedeelt op Silverstone, en dat ken ik goed.”

Ondertussen benadrukt teambaas Eric Boullier dat McLaren alles in het werk stelt om Force India voor te blijven in het constructeurskampioenschap. “We blijven de auto ontwikkelen, en stellen alles in het werk om het maximale uit het materiaal te halen. We deden het in Sotsji goed, dus we willen dat het in Austin weer net zo lekker gaat, zodat we verder afstand kunnen nemen van Force India.”