*

McLaren hoopt op opsteker in Hongarije

Daan de Geus

Daan de Geus

19 juli 2016 11:54

McLaren hoopt op opsteker in Hongarije
Racepictures

De Hungaroring is een circuit dat McLaren wat beter zou moeten liggen, dus Jenson Button en Fernando Alonso hopen op een goed weekend.

Zowel Jenson Button als Fernando Alonso won in Hongarije voor het eerst een Grand Prix. Button in 2006, Alonso drie jaar eerder. Aan overwinning hoeven ze nu -met McLaren, dat na tien races pas op 32 punten en de zevende plek in het WK staat – vooraf niet te denken.

Formula One World Championship 2016, Round 10, British Grand Prix, Silverstone, England, Sunday 10 July 2016 - Fernando Alonso (ESP) McLaren Honda F1 Team MP4-31 and Valtteri Bottas (FIN) Williams Martini Racing FW38.

McLaren hoopt in Hongarije mee te vechten met de teams achter de top.

“Hopelijk kunnen we in Hongarije met een goede set-up gewoon het maximale uit de auto halen en er een leuk weekend van maken”, is dan ook waar Alonso op inzet. “Als we een probleemloos weekend doormaken, lukt het hopelijk goede pace te vinden in onze auto en kunnen we waardevolle punten scoren”, denkt hij.

Teamgenoot Button stipt aan dat ‘het op de Hungaroring een stuk meer om aerodynamica gaat’ dan motorvermogen, in tegenstelling tot op Silverstone twee weken geleden. “Dus hopelijk kunnen we aansluiting houden bij de subtop en misschien zelfs nog wat terrein winnen.”

“Hongarije is ons de laatste jaren gunstig gezind geweest en fungeerde telkens als een soort opsteker zo vlak voor de zomerpauze. Ik hoop dat het dit jaar weer het geval is, ook al biedt het geen garanties dat onze auto in theorie beter bij dit circuit past.”