*

McLaren hoopt Vandoorne in Brazilië update te geven

Daan de Geus

Daan de Geus

12 maanden geleden

McLaren hoopt Vandoorne in Brazilië update te geven
Sutton Images

McLaren hoopt Stoffel Vandoorne in Brazilië van de update te kunnen voorzien waar teamgenoot Fernando Alonso al twee races mee rijdt. De update doet het beter dan verwacht.

Het gaat om een upgradepakket waar onder meer een nieuwe voorvleugel bij hoort, net als een nieuwe vloer en barge boards. Alonso kwalificeerde zich er in Amerika als achtste mee, al haalde hij in die race de finish niet. In Mexico werd hij tiende, na een start van P18 vanwege gridstraffen. Daarvoor had hij in Q1 van de kwalificatie echter indruk gemaakt door de vijfde tijd te rijden.

Vandoorne, zonder updates, reed in Mexico in het begin voor Alonso, maar finishte achter de Spanjaard.

Vandoorne moest het in Mexico en Amerika – waar hij allebei als twaalfde finishte – zonder de update doen die het volgens McLaren-teambaas Eric Boullier “iets beter dan verwacht” doet. “Het was een verrassing dat we zo competitief waren in Mexico”, vertelt Boullier Autosport. “De update brengt meer dan gedacht, dat is goed nieuws. Hopelijk kunnen we hem in Brazilië ook aan Stoffel geven.”

De update is volgens Boullier onderdeel van (het concept voor) McLarens 2018-auto: “Dus het is goed nu al te weten hoe we er voor staan en waar we toe in staat zijn.” Hij wil nergens op vooruitlopen en erkent dat McLaren nog werk te doen heeft. “Maar we hebben ons autoconcept drie jaar geleden compleet omgegooid, dus dat we de topteams nu qua chassis hebben bijgehaald, is een hele prestatie.”