McLaren verlaat Silverstone met lege handen. “We hadden simpelweg de snelheid niet”, zo melden beide piloten na afloop.

Fernando Alonso finishte in dertiende positie, één plekje achter teamgenoot Jenson Button. De Spanjaard geeft na afloop te kennen niet erg trots te zijn op de race die ze als team hebben gereden: “Met P12 en P13 mag dat ook niet denk, maar het is niet anders.”

Fernando Alonso geeft aan dat met het vermogen waar de McLaren-bolide over beschikt, het bijna onbegonnen werk is om in te halen: “Dan ga je dingen forceren zoals in bocht één, waar ik naast de belandde. Wellicht dat ik zonder dat uitstapje één of twee puntjes had kunnen scoren.”

Alonso put voor de nabije toekomst hoop uit het feit dat McLaren dit weekend in staat leek te knokken met Force India’s, Toro Rosso’s en de Williamsen: “Dat is weer een stap in de goede richting. We zitten dichtbij ze, maar missen net dat ene beetje om ze voor te blijven.”

Button
Hoewel de vroege weersomstandigheden op het lijf van Jenson Button geschreven leken, kwam ook de Brit niet verder dan P12, al was de zeventiende startplaats na een verprutste kwalificatie ook bepaald geen goed uitgangspunt.

“Dat helpt zeker niet”, bevestigt Button. “Wij moeten ons echt in de top tien kwalificeren en hopen dat we vervolgens in de race stand kunnen houden, want we hebben niet de snelheid om zelf plaatsen goed te maken.”

In de slotfase van de race zag het team kansen om met Button binnen vijf seconden van Sebastian Vettel te komen, om hem na het toebedelen van diens tijdstraf in de uitslag te passeren. “Het was prachtig hoe het team me aanmoedigde en om ‘maximum attack’ verzochten, maar ze vergaten even dat Sebastian in een Ferrari rijdt. Het was een op voorhand kansloze missie.”