Kevin Magnussen heeft met zijn tweede plek in zijn debuutrace indruk gemaakt op McLaren-kopstukken Eric Boullier en Ron Dennis, en ook op zijn teamgenoot Jenson Button.

Hoewel Magnussen als derde over de streep kwam in zijn debuuutrace, na ook al knap als vierde van start te zijn gegaan, is hij als tweede geklasseerd vanwege de diskwalificatie van Red Bulls Daniel Ricciardo.

De 21-jarige Magnussen, die en passant de eerste Deense Formule 1-coureur werd die een podiumplek heeft gescoord, heeft daarmee veel indruk gemaakt op McLaren, vertelt racing director Eric Boullier aan Autosport: “Kevin heeft het geweldig gedaan. Hij heeft het hele weekend lang geen fout gemaakt en reed als een hele ervaren en volwassen coureur.”

“Dat hij zich zo opstelde en ook nog eens goed met de druk om ging, is gezien hij pas 21 is zeer indrukwekkend”, vindt Boullier, die benadrukt dat het ‘door de wisselende weersomstandigheden ook zeker geen makkelijk weekend was’. “Ik ben dan ook erg gelukkig en onder de indruk van wat hij heeft laten zien. Kevin presteerde briljant.”

Jenson Button
Magnussens teamgenoot Jenson Button – uiteindelijk derde in Australië, op vijf seconden achter Magnussen – liet direct na de Grand Prix al optekenen dat ook hij vond dat Magnussen een geweldige race had gereden, maar voegt daar nu in gesprek met Press Association Sport aan toe dat dit ook niet verrassend was: “Want McLaren zou nooit een middelmatige coureur aanstellen”, stelt hij.

“Ik vind het dan ook niet meer dan normaal dat ik hier een sterke teamgenoot heb”, zegt Button, die zich echter niet bedreigd voelt door Magnussen. “Ik ben nog nooit bang geweest voor een teamgenoot. Het is juist spannend een competitieve teammaat te hebben.”

Ron Dennis
Ook de grote baas van McLaren, Ron Dennis, die weer met de scepter zwaait bij de formatie uit Woking, prijst Magnussen: “Hij heeft boven verwachting gepresteerd. Ik heb niets dan lof voor hem. Zijn insteling was goed, hij maakte geen fouten, deed wat het team hem opdroeg en was op de juiste momenten razendsnel.”

Dennis zou Dennis echter niet zijn als hij ook niet nog een wijze raad voor Magnussen zou hebben. “Hij moet er wel voor zorgen met beide benen op de grond te blijven staan”, benadrukt de man die door het sterke optreden van zijn team verwacht dat het dit jaar nog races gaat winnen: “We zijn tevreden met wat we in Australië hebben bereikt, maar we zijn hier niet om tweede en derde te worden. Ons doel is om races te winnen en dat gaan we ook weer doen”, vertelt hij aan Formule 1-verslaggever Adam Cooper.