McLaren maakt ‘zeker niet eerder dan één december’ bekend wie er in 2015 voor het team gaan rijden. Dat heeft de formatie uit Woking, die zich eerst nog volledig op de laatste race wil concentreren, gemeld.

In een persverklaring laat McLaren optekenen dat ‘het kiezen van het juiste coureurs-duo voor een Formule 1-team een proces is dat een precieze en uitgebreide analyse vereist’. Om er voor te zorgen dat dit proces het finaleweekend in Abu Dhabi – dat ook nog eens dubbele punten waard is – niet verstoort en er aldaar zo goed mogelijk gepresteerd kan worden, heeft McLaren er voor gekozen de beslissing uit te stellen, zo verklaart het team.

“We hebben besloten deze beslissing uit te stellen. We zullen zeker niet eerder dan één december knopen doorhakken wat betreft onze rijderskeuze”, meldt het team waarvan al geruime tijd wordt gezegd en geschreven dat het Fernando Alonso zo goed als zeker terughaalt van Ferrari, maar er naar verluidt nog niet uit is met wie van haar huidige coureurs het daarnaast verder gaat: de ervaren Jenson Button of de jonge Kevin Magnussen.

McLaren geeft in de verklaring verder nog te verstaan dat het direct na het raceweekend in Abu Dhabi de twee testdagen aldaar naar alle waarschijnlijkheid met haar interim MP4-29H gaat afwerken. Dat is de auto waarmee vorige week onder het mom van een filmdag een shakedown werd uitgevoerd met de Honda V6-krachtbron die in 2015 de Mercedes-motor gaat vervangen waar McLaren momenteel nog mee racet.

McLaren bericht wel dat het eerst nog wat meer werk op een testbank wil doen alvorens definitief te beslissen of het de door een Honda V6-aangedreven interim-bolide inzet of haar reguliere MP4-29 met Mercedes-motor. Wie er op de dinsdag en woensdag na de Grand Prix van Abu Dhabi voor McLaren gaan testen, is nog niet bekend.

Opvallend
Wat opvallend is aan het feit dat McLaren het kiezen van haar coureurs heeft uitgesteld, is dat het twee dingen kan aangeven. Aan de ene kant kan het betekenen dat de renstal inderdaad vooral nog twijfelt tussen Button en Magnussen, maar de druk op het tweetal wil beperken tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi door niet alvast een andere coureur – zoals Alonso – te presenteren.

Aan de andere kant stellen bepaalde publicaties dat het juist door diezelfde Alonso komt dat McLaren nog geen coureurs wil aankondigen. Zo is het niet duidelijk of Alonso inderdaad al rond is met McLaren, terwijl er naar verluidt ook het één en ander aan contractuele zaken speelt omtrent zijn eventuele voortijdige vertrek bij Ferrari. Daarnaast is er geopperd dat hij graag wil zien wat de Honda-motor kan, alvorens zich aan McLaren – Honda te binden.