Zoals Martin Whitmarsh eerder aankondigde, komt McLaren met een ingrijpende update voor de Duitse Grand Prix. Onder meer de sidepods zijn flink onder handen genomen.

Whitmarsh liet voor de Grand Prix van Groot-Brittannië al weten dat de volgende update voor de race in Hockenheim ‘beter zichtbaar’ zou zijn. Nu licht hij een tipje van de sluier op.

“De sidepods zijn van voor tot achter aanzienlijk gewijzigd”, verklapt Whitmarsh. “Er zijn verschillende kleine onderdelen die alleen een geoefend oog zullen opvallen, maar ook enkele aanpassingen die gewoon met het blote oog waarneembaar zijn. Maar we hopen de wijzigingen natuurlijk vooral in de resultaten terug te zien.”

Whitmarsh stelt dat het doel van McLaren is om de auto voortdurend te blijven ontwikkelen, maar dat het ook veel tijd steekt in het doorgronden van de Pirelli-banden. “Niet alleen voor McLaren, maar voor iedereen, is het een behoorlijke uitdaging om de banden optimaal te benutten.”

“In de Formule 1 volgen ontwikkelingen elkaar snel op”, vervolgt Whitmarsh. “De ene dag ben je erg sterk, zoals wij in Canada, en de volgende dag valt het erg tegen, zoals de afgelopen races. Silverstone was echter een ongebruikelijk weekend. Ik denk niet dat het een goede afspiegeling was van hoe we er op dit moment voor staan.”

Foto: Sutton Images