In Hongarije stonden McLaren-coureurs Jenson Button en Fernando Alonso nog bij de eerste tien. In Duitsland moeten ze het met de plekken twaalf en veertien doen.

“Twaalfde is wel oké, het is niet slecht”, meent Jenson Button, die één tiende sneller was dan Fernando Alonso en daarmee twee plekken boven de Spanjaard eindigde. “Het was geen makkelijke sessie voor me. Ik had vrijdag immers wat problemen, moest eerder uitstappen door het probleem met mijn oog, en vanochtend heb ik ook niet veel kunnen rijden. De kwalificatie was vooraf dus een beetje een vraagteken.”

“De balans van de auto was dus ook niet top gedurende de kwalificatie. Dat gezegd hebbende, was het ook als alles perfect was gelopen, moeilijk geweest Q3 te halen. De race is echter zondag pas en daarin zien we wel weer.”

Teamgenoot Fernando Alonso ziet kansen voor de race op Hockenheim: “We gaan proberen een goede wedstrijd te rijden en punten te pakken, zodat we daarna op vakantie kunnen.”

In de kwalificatie beklaagde Alonso zich er overigens over dat ‘een Ferrari’ in de weg reed. “Maar zonder dat oponthoud had ik Q3 alsnog niet gehaald”, vertelt hij later. “Ik zat weliswaar achter de Ferrari, maar verloor maar een paar honderdsten.”