Veilinghuis Coys biedt het kunstwerk te koop aan dat Jay Burridge maakte van onderdelen van de McLaren MP4/6 waarmee Ayrton Senna in 1991 wereldkampioen werd.

Burridge maakte het kunstwerk met toestemming van McLaren. Een unicum, want het team uit Woking geeft auto’s of onderdelen daarvan niet graag weg aan derden. Twintig jaar geleden wilde het echter een student de kans geven om iets bijzonders te doen met de auto.

Het plan van Burridge om de auto-onderdelen te tonen als een levensgroot bouwpakket sprak tot de verbeelding van McLaren. Ron Dennis was ook onder de indruk van het resultaat en gaf toestemming om het kunstwerk in de receptie van het marketingbureau van Marlboro tentoon te stellen.

Na de dood van Senna in 1994 verdween het ‘bouwpakket’ echter in opslag. Uit respect voor de Braziliaan wilde Burridge het kunstwerk aanvankelijk ook niet verkopen. Nu gaat het stuk, dat in juni 2004 een centrale rol speelde bij de Ayrton Senna-expositie op het Goodwood Festival of Speed, dan toch onder de hamer. Coys verwacht dat de opbrengst tussen de 35.000 en 45.000 komt te liggen.