*

‘McLaren nog te wisselvallig’, ziet Norris: ‘Al gaat het beter dan in 2018’

Daan de Geus

Daan de Geus

21 juni 2019 10:38

‘McLaren nog te wisselvallig’, ziet Norris: ‘Al gaat het beter dan in 2018’
Motorsport Images

Het team van McLaren lijkt dit jaar een flinke sprong te hebben gezet: het staat vierde in het WK, nadat het in 2018 een rampzalige tweede seizoenshelft had. Nieuwkomer Lando Norris ziet ook dat het team het in dat opzicht beter doet, maar: “We hebben ook nog veel werk te doen.”

Gevraagd door Formula1.com of hij een stijgende lijn ziet bij McLaren, antwoordt Norris dan ook weifelend. “Ik zie eerder dat het wat op en neer gaat. We hebben een aantal betere races gehad, maar zonder dat je het terugziet in de resultaten, hebben we ook wat races achter de rug die een stuk lastiger waren.”

“Ik zou niet zeggen dat we in die zwaardere races geluk hebben gehad, maar we moesten in die wedstrijden in elk geval écht alles goed doen om deze resultaten te behalen.” Volgens Norris doet McLaren er alles aan haar verbeterpunten ook echt te verbeteren: “Al denk ik dat we het, gemiddeld genomen, wel beter doen dan vorig jaar.”

Lees ook: Duitser Seidl moet McLaren terug naar de top leiden: ‘Duitse structuur en discipline bijbrengen’

Betere klassering, minder punten
Puur naar de cijfers van de eerste zeven races van beide seizoenen gekeken, staat McLaren nu één positie hoger in het WK dan in 2018 (vierde om vijfde) al is het puntentotaal lager: in 2019 heeft het tot nog toe dertig punten gepakt, vorig jaar verzamelde het er veertig in de eerste zeven races.

In 2018 had McLaren echter een tegenvallende tweede seizoenshelft. Het zakte enorm af en in de laatste tien races van dat jaar scoorde het nog maar drie keer punten. De teller stond aan het eind van het seizoen op 62, waarmee McLaren als zesde eindigde. Als Force India niet weer vanaf nul had moeten beginnen na de zomerstop (vanwege de overname van het team) was die renstal ook nog ruim boven McLaren gefinisht in het WK.

Volgens Norris is er over het algemeen reden voor optimisme en gaat het inderdaad beter, maar moet McLaren ook realistisch blijven en niets voor lief nemen. “We komen er wel, maar er is nog veel werk te doen.”

Lees ook: Reorganisatie McLaren krijgt vorm, maar is nog niet rond

 

 

Lees meer over

Mclaren Norris