*

Button: ‘Moeten trainingstempo omzetten in race pace’

Daan de Geus

Daan de Geus

26 april 2016 11:58

Button: ‘Moeten trainingstempo omzetten in race pace’
Racepictures

McLaren hoopt na een teleurstellend optreden in China op een betere race in Rusland. Cruciaal is om het tempo uit de trainingen om te zetten in race pace.

Dat verklaart Jenson Button, die erkent dat de laatste Grands Prix wisselvallig zijn verlopen voor McLaren. “Het is ons nog niet gelukt een perfect weekend te hebben. We hebben op vrijdag en zaterdag wat veelbelovende dingen gezien, maar het is ons in de races op zondag steeds lastig gevallen dat in race pace om te zetten.”

De vorige race, in China, was daar een voorbeeld van, zegt Button. “We hadden op het eind vooral moeite met het onder controle houden van de bandenslijtage, wat ons veel tempo heeft gekost. Hopelijk gaat dat in Sotsji dus beter, terwijl het daarbij moet helpen dat we – net als elk raceweekend – weer met updates voor de auto komen.”

Formula One World Championship 2016, Round 3, Chinese Grand Prix, Shanghai, China, Sunday 17 April 2016 - L to R): Jenson Button (GBR) McLaren with Fernando Alonso (ESP) McLaren on the drivers parade.

Button en Alonso hebben in 2016 iets meer reden tot lachen.

“Het is makkelijk om te zeggen dat we meer punten aan de eerste drie Grands Prix hadden moeten overhouden, dus we moeten er nu gewoon voor zorgen dat het tijdens alle drie de dagen van het raceweekend goed gaat. Dat is namelijk hoe we onszelf in een positie kunnen brengen om nu wel punten te scoren”, benadrukt Button.

Alonso
Teamgenoot Fernando Alonso put er vertrouwen uit dat de betrouwbaarheid van de McLaren-Honda goed was in China en hijzelf zich ‘elke dag sterker voelt’ na het moeten missen van de race in Bahrein. “De vorige races in Sotsji zijn me bovendien goed bevallen. Je kan er flink knokken, dus hopelijk kunnen we ons in de strijd mengen.”

McLaren moet ook wel van zich af kunnen slaan, want Alonso verwacht een fel gevecht in de middenmoot. Voor McLaren is het ongunstig dat het Sochi Autodrom lange rechte stukken heeft waarop de Honda-motor niet uitblinkt: “Maar de balans van onze auto is wel erg goed, dus ik hoop dat we er het maximale uit kunnen halen.”

Boullier
McLarens racing director Eric Boullier haalt op zijn beurt aan dat het Sochi Autodrom ondanks de niet per se gunstige karakteristieken vorig jaar het toneel was voor één van McLarens sterkste optredens. Button en Alonso eindigden er in 2015 allebei in de punten, al moest Alonso zijn tiende plek later inleveren wegens een tijdstraf.

“We streven er echter naar net zo competitief te zijn in Sotsji als vorig jaar”, mikt hij op punten, waarvan McLaren er na drie races pas één heeft, dankzij invaller Stoffel Vandoorne. Button en Alonso staan zelf nog op nul.