Nyck de Vries is wereldkampioen geworden in het World KF1-kartkampioenschap. Op Suzuka won hij zijn negende race van het seizoen en dat was genoeg voor de titel. De Vries, gesteund door McLaren, stapt volgend jaar over op de formulewagens.

In het eerste seizoen waarin De Vries gesteund werd door McLaren deed de zestienjarige coureur uit Sneek precies wat de renstal uit Woking van hem wil zien: winnen, winnen, en winnen. Hij won negen uit twintig races en pakte zes van de tien poleposition. De Vries voerde na de eerste race het kampioenschap aan en gaf dat niet meer uit handen.

Hij heeft voorlopig zijn laatste kartrace gereden. Volgend jaar begint het echte werk, want De Vries schakelt dan over op de formulewagens. Het is nog niet bekend waar, en in welke klasse hij precies gaat rijden. Al zal de keuze, mede dankzij de steun van McLaren, vast geen verkeerde zijn.

Vorig jaar werd De Vries al kampioen in het KF2-kampioenschap, en nu prolongeerde hij deze in feite door in het hoger aangeschreven KF1-kampioenschap opnieuw kampioen te worden. “Ik ben heel blij dat ik het seizoen kon afsluiten met een zege. Maar ik was vooral opgelucht dat ik dit jaar kampioen ben geworden in de KF1, een jaar na mijn titel in de KF2”, aldus De Vries.

“Ik wil iedereen die mij gesteund heeft bedanken. Vooral Dino Chiesa, Iame, mijn monteur Tom en mijn familie.”