Het mag duidelijk zijn dat McLaren niet dient te strijden om achtste of negende plaatsen, maar een dubbele puntenfinish is dit seizoen geen vanzelfsprekendheid. Jenson Button en Sergio Pérez zien dan ook enkele lichtpuntjes.

Jenson Button spreekt na afloop van een ‘interessante’ race. De Brit startte vanaf de veertiende plaats op de grid en werkte zich langzaam op naar de achtste bij de finish: “Ik had totaal geen grip bij de start. In mijn ogen werd er tijdens de opwarmronde dan ook veel te langzaam gereden. Het was dringen in de eerste bocht en ik viel er terug tot de zeventiende plaats.”

Strategie

We hebben de rest van de race op dezelde manier aangepakt als in China. We finishte als achtste door een strategie die afwijkt van die van de anderen. We hebben teams verslagen, waarvan we dat op voorhand niet mochten verwachten. Het is dan ook positief dat we nog altijd in staat zijn om met twee auto’s in de punten te eindigen. Ik wil verder nog onze fans bedanken. Ze waren in groten getale aanwezig. Hopelijk zijn ze er in Silverstone weer bij en kunnen wij iets beter voor de dag komen.”

Sergio Pérez

Sergio Pérez is evenals zijn teamgenoot gematigd optimistisch over zijn race en de rest van het seizoen. “Natuurlijk is het wederom niet het resultaat waar we zo naar verlangen, maar ik denk dat we elk weekend een beetje sterker worden”, aldus de Mexicaan. “Het was moeilijk om de banden te controleren. We hadden uiteindelijk vier pitstopts nodig, net als veel andere teams. We hebben niet alles perfect gedaan, maar we zijn groeiende. Hopelijk kunnen we in Monaco weer wat stapjes voorwaarts maken.”