McLaren-coureurs Jenson Button en Sergio Pérez hadden het tijdens de Grand Prix van Bahrein behoorlijk met elkaar aan de stok en raakten elkaar zelfs een paar keer. Volgens Button was zijn teamgenoot ’te agressief’, maar Pérez ziet dat anders.

Tijdens de verschillende schermutselingen raakte Pérez Buttons achterband een keer met zijn voorvleugel, terwijl het duo later nog een keer op hoge snelheid met elkaar aan het wheelbangen was.

Uiteindelijk liep het – op wederzijds tijdverlies en lichte schade aan de voorvleugel van Pérez na – zonder schade af, maar het laatste woord lijkt er nog niet over gezegd.

In de ogen van Button is het wel duidelijk wie er fout zat. “Sergio was te agressief”, stelt de Engelsman na afloop van de race tegenover de verzamelde pers. “Als je driehonderd kilometer per uur rijdt, verwacht je niet van je teamgenoot dat hij met je gaat wheelbangen.”

“Ik werd daardoor verrast, en ik denk niet dat ik de enige ben”, vervolgt Button, die zich gedurende de race al tegen zijn team al over het rijgedrag van zijn teamgenoot beklaagde: “Het zal me behoorlijk hoog en ik heb inderdaad duidelijk laten weten wat ik er van vond, maar als het nog een keer zou gebeuren, zou ik precies hetzelfde zeggen.”

Button vocht behalve met Pérez met nog meer coureurs (felle) duels uit. “Er werd vandaag door iedereen geweldig geracet, behalve door Sergio”, zo deelt Button een sneer uit aan de Mexicaan, van wie hij het overigens wel begrijpt dat hij het ‘er moeilijk mee heeft een goede balans te vinden’ wat betreft zijn rijgedrag in de duels. “Want daar hebben we allemaal wel eens moeite mee.”

Pérez – na afloop van de race in China ook al het mikpunt van kritiek vanwege zijn rijgedrag – weigert in een eerste reactie de schuld op zich te nemen, maar geeft toe dat Button en hij wellicht te hard tegen elkaar tekeer zijn gegaan. “Ik denk dat ik net zo agressief tegenover hem was als hij tegen mij, maar het was waarschijnlijk wat te veel. We hadden onze races hierdoor immers kunnen verpesten.”

Teambaas Martin Whitmarsh geeft aan dat hij met de coureurs over de duels wil spreken. “We laten onze coureurs vrij om met elkaar te racen, maar je wil natuurlijk niet zien dat ze tegen elkaar aanrijden.”

“Het was verder leuk en spannend om te aanschouwen, maar er was ook wel in ieder geval één actie van Sergio die over de schreef ging”, aldus de teambaas, die Pérez vorige week overigens nog had opgeroepen harder te worden in de duels.