*

McLaren scoort voor eerste keer in 2017 met twee auto’s

Daan de Geus

Daan de Geus

30 juli 2017 18:14

McLaren scoort voor eerste keer in 2017 met twee auto’s
Sutton Images

Met Fernando Alonso op de zesde plek en Stoffel Vandoorne die in Hongarije als tiende over de streep kwam, heeft McLaren voor de eerste keer in 2017 met twee auto’s gescoord.

Vandoorne scoorde zijn eerste punt van het jaar, en tweede in totaal in de Formule 1.

Voor Vandoorne is het zijn eerste punt van het jaar, waar de Vlaming uiteraard blij mee is. “We zijn natuurlijk blij met twee auto’s in de punten geëindigd te zijn”, vertelt hij in algemene zin aan Sky Sports F1. “Voor mij persoonlijk had het misschien iets beter gekund, want ik maakte een foutje bij mijn pitstop dat me wat tijd heeft gekost, maar de pace in de race was hoopgevend.”

“We waren sneller dan de Force India’s, maar inhalen is hier onmogelijk. Met twee auto’s in de top tien finishen maakt het een goed weekend voor het team. We hadden al gedacht hier competitief te zijn. We zaten het hele weekend in de top tien en waren snel. Als we op een baan als de Hungaroring dan snel genoeg zijn, kunnen we scoren. Goed, want dit soort kansen moeten we ook pakken.”

Teamgenoot Alonso spreekt woorden van gelijke strekking: “We hoopten zevende of achtste te worden, dus met het uitvallen van Daniel Ricciardo was de zesde plek het best mogelijke resultaat. We kregen dus een kans en die hebben we gegrepen. Er zijn dit jaar drie of vier weekends waarin we competitief kunnen zijn. Dan moeten we het ook doen en maximaliseren, en dat is hier gelukt.”

“Dat is mooi”, vervolgt Alonso, die grijnzend toegeeft dat het rijden van de snelste ronde, in de voorlaatste raceronde, ook mooi is. “Het is ongelofelijk, een mooie verrassing. Ik ben er blij mee en had het niet verwacht.”