Jenson Button hoeft nog niet in dienst te rijden van Lewis Hamilton, maar volgens McLaren-teambaas Martin Whitmarsh is het niet ondenkbaar dat dat later in het seizoen wel zal gebeuren.

Button heeft 41 punten achterstand op Hamilton en moet maar liefst 88 punten goedmaken op kampioenschapsleider Fernando Alonso. Zijn opleving in Duitsland en Hongarije geeft volgens Whitmarsh aan dat hij nog niet afgeschreven mag worden. Beide coureurs mogen voorlopig voor eigen kansen rijden.

“Het goede nieuws is dat we twee coureurs hebben die voor de overwinning gaan”, zegt Whitmarsh in een teleconferentie van Vodafone. “Ze hebben een goede band met elkaar, maar doen er ook alles aan om elkaar te verslaan. Jenson heeft voor de zomerpauze sterk gepresteerd. Over een paar races zullen we de situatie nog eens bekijken.”

“Er kan een punt komen dat we hem vragen Hamilton voorbij te laten”, vervolgt Whitmarsh. “Maar met nog negen races te gaan en 25 punten op tafel voor iedere race, kan alles nog snel omslaan. We moeten terughoudend zijn met verzoeken aan coureurs om voor elkaar aan de kant te gaan.”