Na de vrijdagtrainingen lijkt het erop dat het McLaren-team zijn zaakjes aardig op orde heeft. Lager dan de achtste plaats waren Jenson Button en Kevin Magnussen niet terug te vinden, terwijl de eerstgenoemde er in de tweede sessie zelfs een vierde plaats uit sleepte.

Reden voor optimisme dus bij de Engelse renstal. “Normaal gesproken komen we op vrijdag snelheid tekort ten opzichte van onze tegenstanders, dus het is mooi om te zien dat het nu lekker loopt”, zegt Button, die het ook niet ontgaan kan zijn dat de McLarens een hap sneller waren dan de auto’s van grote rivaal Force India.

“We hebben na de ochtendtraining wat verbeteringen aangebracht, waardoor de auto ’s middags beter werkte. Mooi meegenomen is ook dat de meeste van die veranderingen een positief effect op onze snelheid in de lange runs zullen hebben”, besluit Button, die met een 1:36,409 in de tweede training de snelste McLaren-coureur van de dag was.

Magnussen

Kevin Magnussen reed in de eerste training naar een keurige zesde tijd, maar had wel moeite met de harde banden onder zijn wagen. “We moeten de prestaties van de wagen op de primes nog verbeteren, maar op de options voelde het lang zo slecht nog niet”, legt de Deen uit. “De resultaten waren bemoedigend, Q3 moet er morgen in zitten.”

Zijn eerste kennismaking met Suzuka was voor Magnussen een prettige. “Het is een echt circuit: hoge snelheden en een limiet die moeilijk te vinden is. En als je er dan over gaat, vlieg je zo van de baan. Het is een coole plek, ik heb er van genoten om er te rijden.”