*

McLaren-teambaas Seidl: ‘Je mag als team niet in een comfortzone terechtkomen’

Daan de Geus

Daan de Geus

11 augustus 2019 15:00

McLaren-teambaas Seidl: ‘Je mag als team niet in een comfortzone terechtkomen’
McLaren

McLarens nieuwe teambaas Andreas Seidl moet voor een frisse wind bij het team uit Woking zorgen, waarbij hij er op hamert dat het team op de weg terug naar boven niet blijft stilstaan. “Een raceteam moet blijven bewegen om te blijven leven.”

Seidl is sinds 1 mei in dienst als teambaas van McLaren en streeft binnen het gewezen topteam naar een balans tussen ervaren en jonge, nieuwe krachten. “Met alleen onervaren mensen red je het niet, maar je hebt jonge, frisse mensen met nieuwe ideeën en energie nodig om te zorgen dat je niet stilstaat, niet in een comfortzone terechtkomt.”

Seidl (rechts) met McLaren-ceo Zak Brown.

“Een raceteam moet blijven bewegen om te blijven leven”, stelt Seidl, voor wie vertrouwen en verantwoordelijkheid sleutelwoorden zijn. “Ik micro-manage niet, geef mensen vrijheid. Ik vier het met de jongens als ze iets goed doen en tegelijk kunnen ze erop vertrouwen dat ik achter ze sta als er iets fout gaat.”

“In deze business is het namelijk cruciaal dat je een omgeving creëert waarin mensen risico’s kunnen nemen en fouten kunnen maken. Dat is de enige manier om vooruitgang te boeken.”

Dat laatste doet McLaren dit jaar zeker, als voorlopige best of the rest na jaren middenin de middenmoot. De top is nog ver weg, maar als iemand weet hoe je die bereikt, is het Seidl wel na zijn succesperiodes met BMW en Porsche.

In de nieuwste editie van FORMULE 1, nr. 12, lees je een uitgebreid interview met McLaren-man Andreas Seidl. De Duitser doet zijn managementfilosofie verder uit de doeken, vertelt over zijn tijd bij Williams en BMW en over het werken bij McLaren. “Ik heb me verheugd op de Britse humor bij het team. ” FORMULE 1 nr. 12 is nu in de winkel te koop of hier te bestellen.

 

Lees meer over

Mclaren Seidl