Heel even leek het erop dat Fernando Alonso zich voor Q3 zou plaatsen, maar daar was de wens wellicht de vader van de gedachte. Zijn veertiende plaats is al een verbetering ten opzichte van voorgaande races. “Tot dusver een verrassend goed weekend”, aldus Alonso.

Fernando Alonso start de Grand Prix van Bahrein als veertiende. Het is de eerste keer dit seizoen dat een McLaren wist door te stoten naar Q2. “De auto voelde vandaag weer beter aan”, ligt de Spanjaard toe. “We hebben weer een stap vooruit gemaakt en qua prestatie lijkt alles de juiste kant op te gaan. Natuurlijk zullen we nooit tevreden zijn dat onze kwalificatie na Q2 op hield, maar het is wel progressie en het hele zal en moet van dit resultaat genieten omdat ze zo hard gewerkt hebben om dit te bereiken.”

Alonso wil echter niet te hard van stapel lopen. “Morgen willen we met beide auto’s aan de finish komen. We hebben dit weekend wat betrouwbaarheidsproblemen gehad met de auto van Jenson, dus dat is een gebied wat nog zeker verbeterd moet worden.”

Knal

Terwijl het bij Fernando Alonso zo goed ging, merkte Button tijdens de kwalificatie weinig van de geboekte progressive. In bocht 3 viel hij stil. “De laatste vrije training ging best goed, ondanks de beperkte kilometers van vrijdag. Maar tijdens de kwalificatie ging het weer mis. Ik heb geen idee wat er gebeurde, maar het leek een beetje op wat er vrijdagochtend gebeurde toen de auto ook niks meer deed. Ik hoorde een luide knal, waarop ik de auto aan de kant heb gezet en ben gestopt.”

Problemen 

“We hebben aardig wat problemen gehad dit weekend”, erkent de Engelsman. “Maar het belangrijkste is dat we onszelf blijven verbeteren. Fernando heeft het tot Q2 geschopt, wat een goede stap is voor het team. Alleen jammer dat ik daar ook niet aan mee kon doen. Maar we wisten dat het een moeilijke start van het jaar zou worden – en dat is het ook – maar desondanks zijn er meer positieve berichten te melden dan we hadden gedacht. En wat betreft de race: onze snelheid is naar verwachting niet heel slecht. Dus hopelijk kunnen we de betrouwbaarheidsproblemen oplossen en de race morgen gewoon uitrijden.”