Behalve dat Red Bull in Jerez met een tijdelijke livery rondrijdt, krijgt ook de McLaren MP4-30 nog een andere kleurstelling, al wil McLaren-topman Ron Dennis niet vertellen wanneer dat gaat gebeuren.

Toen de McLaren MP4-30 op de donderdag voor de eerste test werd gepresenteerd, reageerden veel fans – zeker op internet – teleurgesteld. Doordat McLaren afgelopen winter afscheid had genomen van Mercedes en de handen wederom ineen had geslagen met Honda, had het team qua kleurstelling namelijk eindelijk weer eens wat nieuws kunnen doen, maar de formatie uit Woking koos toch weer gewoon voor zilver, zwart en een beetje rood.

Zo leek het althans, want McLaren-ceo Ron Dennis vertelt nu dat er een verandering op komst is. “De kleurstelling van de MP4-30 gaat nog veranderen, maar ik kan nog niet zeggen wanneer”, meldt de Engelsman, die ook geen verdere details prijsgeeft.

Of de verandering van livery aan de langverwachte komst van een hoofdsponsor verbonden is, is dus ook niet te zeggen. Wel is het zo dat McLaren-teambaas Eric Boullier begin januari nog liet weten dat het team ‘niet per se een titelsponsor nodig heeft‘.

Onder fans wordt veelal gehoopt dat McLaren iets doet met haar eigen oorspronkelijke bedrijfskleur oranje of met het rood en wit van haar teruggekeerde motorleverancier Honda. In dat laatste geval zal McLaren vermoedelijk willen oppassen niet ook gelijk aan Marlboro te refereren, het sigarettenmerk dat in McLarens eerdere Honda-periode hoofdsponsor was, maar tegenwoordig alleen nog maar aan Ferrari verbonden is.