Het team van McLaren is met stomheid geslagen na de tweede testdag in Bahrein. Stoffel Vandoorne reed een volledige dag probleemloos rond op het circuit in Sakhir, maar het team weet niet hoe dat kan. 

Teambaas Eric Boullier kan er met zijn hoofd niet bij. “Als we wisten waar het aan lag… Maar dat weten we niet, dat is juist het probleem”, verzucht hij. “Alles werkte perfect, we konden zelfs een beetje pushen en dat ging ook goed. Dit was een prima testdag. Alles wat we wilden doen, hebben we gedaan, dat is mooi.”

McLaren

Vandoorne: “Een hele dag zonder problemen?!” Boullier: “Ik begrijp er ook niks van…”

Vandoorne reed probleemloos 81 ronden en zette zelfs de vierde tijd van de dag neer. Motorfabrikant Honda had dinsdag verder geen aanpassingen verricht aan de krachtbron, nadat deze na twee ronden alweer met een probleem kampte. Dat maakt het des te gekker dat de McLaren MCL32 van de Vlaamse coureur het woensdag ineens zo goed deed.

“Het is moeilijk om te begrijpen wat er verkeerd ging”, zegt Boullier. “We hebben de motor niet meer aangepast nadat we dinsdag zeventien ronden hebben gereden. We ondervonden verder geen problemen, dus het wordt voor Honda erg lastig om te ontdekken wat er mis is.”

De Franse teambaas weet dat het niet aan Vandoorne ligt en steekt hem een hart onder de riem. “Stoffel weet dat we in hem geloven, hij hoeft zich niet elke race weer aan ons te bewijzen. Hij staat niet onder druk”, zegt hij tegen het Duitse Auto Motor und Sport.