Het team van McLaren viert volgende week tijdens het raceweekend op Monza haar vijftigjarig bestaan en hoopt dat jubileum luister bij te zetten met een mooi resultaat.

“Het is heel toepasselijk dat wij ons vijftigjarig bestaan vieren op zo’n historisch en aansprekend circuit als Monza”, meent Martin Whitmarsh, de teambaas van de renstal die naamgever Bruce McLaren in 1963 oprichtte en die in 1966 haar Formule 1-debuut maakte.

“Monza symboliseert de autosport, staat bol van geschiedenis en traditie en roept emotie op. Het wordt een bijzonder weekend voor ons en we hebben een aantal speciale activiteiten en verrassingen in de planning staan, maar het zal Monza zelf zijn dat het weekend memorabel zal maken”, stelt Whitmarsh.

Button en Pérez
Coureurs Jenson Button en Sergio Pérez zijn zich bewust van McLarens bijzondere jubileum en weten dus wat ze te doen staat: “Ik hoop dat we een mooi resultaat kunnen boeken om te laten zien hoe sterk dit team is”, verklaart Button, voor wie McLaren en Monza ‘synoniem zijn voor de autosport’: “Je kunt je geen Formule 1 zonder McLaren en Monza voorstellen”, vindt hij.

Pérez schitterde vorig jaar, toen hij nog voor Sauber reed, op de Italiaanse baan en haalde er een tweede plaats binnen. Dit keer, in een niet zo competitieve McLaren, zit dat er niet in, zo moet hij erkennen. “Maar ik hoop dat we alsnog punten kunnen scoren door het maximale uit de auto te halen, door als team geen fouten te maken en lekker hard te racen.”