Volgens teambaas Martin Whitmarsh weten de engineers van McLaren hoe ze de bolide, de MP4-27, verder kunnen verbeteren voordat het seizoen straks verder gaat in China.

 

Whitmarsh weet dat ieder team de drie weken pauze tussen de Grands Prix van Maleisië en China in gebruikt om zijn auto’s te verbeteren, met als gevolg dat de voorlopige topvorm van zijn team in China wel eens bedreigd kan worden: “Als een ander team met hun updates een grotere stap maakt dan wij doen, dan kunnen ze in China wel eens een snellere auto hebben dan wij”, zegt hij tegen Sky Sports.

 

Om dat scenario te voorkomen, wordt er bij McLaren dan ook keihard gewerkt, zo benadrukt Whitmarsh. “We zijn niet zelfgenoegzaam en realiseren ons dat we onze auto moeten blijven verbeteren”, zegt de teambaas van de renstal die aan de leiding gaat in het constructeurskampioenschap.

 

“Gelukkig weten we op welke vlakken we onze auto nog beter kunnen maken”, verkondigt de Engelsman. “Of onze geplande upgrades genoeg zijn om ons aan kop van het veld te houden, valt nog te bezien, maar we hebben vertrouwen in het ontwikkelingsprogramma dat we hebben opgesteld”, aldus Whitmarsh.