McLaren heeft tijdens de testsessie vanmiddag de motor van Stoffel Vandoorne vervangen. De Honda-krachtbron kampte wederom met elektronische problemen. 

Na een moeilijke eerste testweek was McLaren erop gebrand om deze week een probleemloze sessie af te ronden. De Honda-motor gooide vandaag tijdens de ochtendsessie al gelijk roet in het eten. Na 34 ronden moest Stoffel Vandoorne zijn MCL32 alweer naar binnen brengen na een elektronisch probleem met de motor. In overleg met Honda heeft het team van McLaren besloten om de krachtbron vanmiddag te vervangen. Vandoorne heeft inmiddels een installatieronde gereden met de nieuwe motor.

Honda zelf bracht een statement naar buiten. “Om maximaal gebruik te maken van de tijd op de baan hebben we besloten om de motor te vervangen. We zullen het probleem verder onderzoeken wanneer de krachtbron uit de auto is.”

De motor die vandaag gebruikt werd heeft dezelfde specificaties als die van vorige week. Met die krachtbron viel de McLaren ook al stil na een elektronisch probleem. Deze week zou er bij Honda in Japan geëxperimenteerd worden om uit te vinden wat nou precies het euvel was.

Frustrerend
McLaren teambaas Eric Boullier geeft toe dat de situatie verre van goed is. “Het is frustrerend voor ons allemaal. Als je al zo weinig testdagen hebt, wil je er wel het beste van maken. Het is voor Stoffel en voor ons allen frustrerend. Hoe minder runs we maken, hoe minder we leren over de auto en hoe verder we achterlopen in ons ontwikkelingsprogramma.”