*

McLaren verwacht veel van update Spanje

Ryan Baij

Ryan Baij

18 april 2013 13:55

McLaren verwacht veel van update Spanje
Racepictures

McLaren komt met een grote update in Spanje. Volgens het team moet het nieuwe pakket helpen om de slechte start van het seizoen te doen vergeten. Afgelopen weekend behaalde Button nog wel een vijfde plaats in de Grand Prix van China, maar de updates moeten het team structureel weer vooraan mee laten doen.

“Het is leuk dat hij even vooraan heeft gereden”, vertelt Martin Whitmarsh. “Alleen hebben we er pas echt wat aan als hij als eerste onder de finishvlag doorrijdt. Ik ben eigenlijk helemaal niet opgelucht, eerder teleurgesteld dat het zo gaat. We moeten gewoon nog een flinke stap maken.”

McLarencoureur Jenson Button prijst het team voor het doorzettingsvermogen. Ook ziet hij tot zijn tevredenheid dat het team hard werkt om de achterstand ongedaan te maken. “We hebben nog veel te doen, maar het is wel prettig dat we steeds dichterbij komen.”

“De eerste race lagen we 1,5 seconde achter de pole”, vervolgt Button. “In China was daar nog 0,9 seconde van over. Het is dus mogelijk om stappen te maken en vanaf Spanje moet alles gewoon goed gaan. Ik hoop dat de update echt wat toevoegt.”