*

‘McLaren wacht op Alonso of Vettel’

Daan de Geus

Daan de Geus

4 jaar geleden

‘McLaren wacht op Alonso of Vettel’
Sutton Images

McLaren probeert nog altijd Fernando Alonso of Sebastian Vettel te strikken als ‘grote naam’ en zolang het niet weet wat die twee coureurs gaan doen, zitten de huidige McLaren-coureurs in de wachtkamer.

Zowel de BBC als Autosport bericht dat McLaren nog immer een oogje heeft op Alonso, die weliswaar een tot en met 2016 doorlopend contract met Ferrari heeft, maar volgens informatie van beide publicaties is het toch niet uitgesloten dat hij vertrekt uit Maranello.

Autosport weet verder nog te melden dat ook viervoudig wereldkampioen Vettel op de verlanglijst van het team uit Woking staat, ondanks dat zijn huidige overeenkomst met Red Bull hem in ieder geval in 2015 nog bij het team van de energiedrankfabrikant houdt.

Zolang Alonso en Vettel niet hebben uitgemaakt – en aan McLaren hebben medegedeeld – wat ze volgend jaar of direct daarna in 2016 willen doen, wil McLaren haar overeenkomsten met Jenson Button en zijn teamgenoot Kevin Magnussen echter nog niet verlengen.

McLaren, dat eerder al aangaf bij haar coureurskeuze naar de lange termijn te kijken, zoekt op aandringen van haar aanstaande motorpartner Honda naar een grote naam en maakt daar nu serieus werk van, benadrukt kopstuk Eric Boullier tegenover Autosport.

Hoewel Button van de huidige McLaren-coureurs de grotere naam is, als racewinnaar en wereldkampioen van 2009, is het volgens Autosport en de BBC niet zeker dat hij – mocht McLaren Alonso of Vettel strikken – boven Magnussen de voorkeur krijgt om te blijven.

Button staat weliswaar voor in de teamstrijd met Magnussen, maar Magnussen is een door McLaren ‘grootgebracht’ talent dat na een korte terugval weer steeds beter begint te presteren, terwijl hij goedkoper is en door zijn leeftijd mogelijk een betere optie voor de toekomst.

Aangezien het absoluut niet zeker is dat McLaren Alonso of Vettel weet los te weken, is het meest waarschijnlijke scenario vooralsnog dat het verder gaat met Button en Magnussen, waarbij ze dan deals voor de korte termijn – bijvoorbeeld één seizoen – zouden krijgen.

Button zelf leek zich afgelopen weekend ten overstaan van de BBC nog geen zorgen te maken, al liet de 34-jarige zich wel ontvallen dat ‘het ook niet anders is als er straks geen plek meer voor me is en ik met pensioen moet’.

Gerelateerd