*

McLaren wacht ‘silly season’ niet af en legt Sainz en Norris vast voor 2020

Sjaak Willems

Sjaak Willems

9 juli 2019 20:37

McLaren wacht ‘silly season’ niet af en legt Sainz en Norris vast voor 2020

Over Lando Norris, Carlos Sainz en de coureurs van McLaren voor 2020 valt niet meer te speculeren. Het team uit Woking maakte in aanloop naar de Britse GP dit weekend bekend dat de twee ook volgend jaar het oranje van McLaren zullen vertegenwoordigen. 

Het koppel bevalt uitstekend, schrijft het team dat vorig jaar als voorlaatste eindigde bij de constructeurs. Hoe anders is dat nu: Sainz staat momenteel op een zevende plek met 30 punten, Norris bezet met 22 punten de achtste plek.

“Carlos en Lando hebben een groot aandeel gehad in de vooruitgang van McLaren”, prijst teambaas Andreas Seidl zijn coureurs. “Carlos is al behoorlijk ervaren in de Formule 1, Lando heeft zich razendsnel aangepast aan wat de F1 vraagt, zijn zelfvertrouwen groeit met de week”, zegt de teambaas.

Foto: Motorsport Images

Voor rookie Norris is de verlenging een welkome verrassing, zoals het hele seizoen eigenlijk is geweest. “Ik verwachtte er helemaal niets van. Ik wilde geen doelen stellen, ik wilde gewoon kijken hoe het zou gaan en waar ik toe in staat ben”, zegt de 19-jarige Brit tegen de BBC. “Ik had echt niet verwacht dat ik al als zesde zou kwalificeren, of als zesde zou finishen in races.”

Sainz tekende al tijdens het vorige seizoen voor de legendarische renstal en zegt er altijd vertrouwen in te hebben gehad. “Het kon niet zo zijn dat we dit jaar net zo ver naar achteren zouden staan als in 2018. Toen ik tekende in augustus vorig jaar, zeiden ze al min of meer te weten waarom het zo moeizaam ging. Ik wist zeker dat we niet weer zo’n jaar zouden beleven als 2018.”

Lees meer over

Mclaren Norris Sainz