McLaren kiest voor de Young Driver Test in Abu Dhabi voor de Britse coureurs Gary Paffett en Oliver Turvey. De beide Britten kwamen ook vorig jaar al tijdens de rookietest in actie voor het team.

Teambaas Martin Whitmarsh legt uit waarom hij wederom voor Paffett en Turvey gekozen heeft: “Het doel is om Gary en Oliver wat meer tijd in de Formule 1 te geven en ervoor te zorgen dat ze in beeld zijn.”

Vooral voor Turvey is dat laatste belangrijk, want waar de dertigjarige Paffett al sinds 2005 als testrijder aan Mclaren verbonden is en er al acht jaar in de DTM heeft opzitten, heeft de 24-jarige Turvey dit seizoen door geldgebrek geen vervolg kunnen geven aan een goed eerste jaar in de GP2.

In 2010 eindigde Turvey – die overigens wel in het ontwikkelingspogramma van McLaren zit – namelijk nog als vierde in die klasse, maar dit jaar deed hij slechts aan één GP2-evenement mee en moest hij verder genoegen nemen met GT3-races.

Voor McLaren, dat de andere testrijder Pedro de la Rosa niet mag inzetten omdat hij meer dan twee Grands Prix heeft gereden en dus niet mee mag doen aan de rookietest, staan de dagen in Abu Dhabi verder vooral in het teken van bandentestwerk.