McLaren heeft een desastreus seizoen achter de rug, wat het komend weekend in Brazilië desondanks toch nog in stijl hoopt af te sluiten aan de hand van mooie resultaten.

2013 is voor McLaren met nul zeges, geen podiumplaatsen, slechts 102 punten en een vijfde plek bij de constructeurs op een enorme teleurstelling uitgelopen, nadat het vorig jaar nog zeven races won en met 378 punten derde werd.

Eén van de zeven zeges van vorig jaar werd in Brazilië geboekt, door Jenson Button. Voor team en coureur was dat vooralsnog de laatste overwinning en dat doet pijn, zo moet Button erkennen. “Dit is een zwaar en lastig seizoen geweest en het doet pijn om naar Brazilië af te reizen in de wetenschap dat we sinds onze zege daar inmiddels al een jaar niet meer hebben gewonnen.”

Een herhaling van zijn zege in Brazilië lijkt absoluut uitgesloten, maar Button is ‘juist omdat het zo lang geleden is dat we succes hebben geproefd’ toch vastbesloten ‘het seizoen op een positieve manier af te sluiten’.

Pérez
Teamgenoot Sergio Pérez maakt zich ondertussen op voor zijn laatste race voor McLaren. “De Grand Prix van Brazilië is echter de tweede race op rij waar ik op veel steun van de fans uit mijn thuisland Mexico kan rekenen, terwijl het ook mijn laatste kans is om te laten zien wat ik kan voordat we aan de winterstop beginnen”, weet de coureur die nog geen nieuw zitje heeft voor 2014.

“Gelukkig is Interlagos echter een circuit dat me heel goed ligt. Het is typisch zo’n baan voor échte coureurs, waar je de hele ronde lang voluit in de aanval moet gaan. Elke ronde over dit circuit vormt ook een enorme uitdaging, wat het racen er een enorme rush maakt. Ik vind het er altijd geweldig en ik ga komend weekend alles geven om mijn seizoen toch nog in stijl af te sluiten.”