*

McLaren wordt hofleverancier elektrische formuleklasse

Bouke van den Berg

Bouke van den Berg

6 jaar geleden

McLaren wordt hofleverancier elektrische formuleklasse
Sutton Images

McLaren gaat motoren, versnellingsbakken en elektronica leveren aan het Formule E-kampioenschap, de eerste elektrische formuleklasse dat in 2014 begint.

De renstal uit Woking gaat nauw samenwerken met Spark Racing Technology, een nieuw bedrijf dat onderdeel is van een consortium dat de commerciële rechten van de Formule E beheert. McLaren heeft via McLaren Electronic Systems al de nodige ervaring met het leveren van onderdelen. MES maakt en levert het motormanagementsysteem waarmee alle F1-auto’s rijden.

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh vindt de samenwerking met het Formule E-kampioenschap een goede stap. “Ik ben er heilig van overtuigd dat de motorsport een voorloper en aanjager is in de ontwikkeling van nieuwe technologieën. De Formule E is een interessante innovator”, zegt Whitmarsh.

Frederic Vasseur, teambaas van het GP2-team van ART, wordt de grote baas bij Spark Racing Technology. Whitmarsh ziet het wel in hem zitten. “We hebben al heel lang met hem samengewerkt en dat was altijd erg succesvol. Met deze samenwerking in de Formule E blijven beide partijen technologisch een voorloper in de autosport. Hopelijk wordt de basis voor de raceauto’s van morgen hier gelegd.”

Vasseur is blij dat McLaren zich heeft verbonden aan het kampioenschap. “Ik ben trots en blij dat ik dit innovatieve kampioenschap heb opgezet. Zowel voor het technologische vlak als het filosofische vlak. Ik begin aan een nieuw hoofdstuk in mijn loopbaan. Het vertrouwen en de toewijding van McLaren is een garantie voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van dit project.”

Het kampioenschap mikt op de deelname van tien teams en twintig coureurs.

Foto Sutton: Vasseur en Whitmarsh.