*

McLaren zoekt simulatorcoureur via eRace-competitie

Daan de Geus

Daan de Geus

5 mei 2017 08:58

McLaren zoekt simulatorcoureur via eRace-competitie
McLaren

McLaren zoekt ‘de snelste gamer ter wereld’ om zo een nieuwe simulatorcoureur te rekruteren voor haar eigen Formule 1-renstal.

Het is een vacature die je niet vaak ziet, simulatorcoureur bij McLaren, waarbij de sollicitatieprocedure ook ongewoon is: win de World’s Fastest Gamer-competitie die McLaren met Logitech en een aantal andere partners heeft opgezet, en het virtuele Formule 1-zitje is van jou.

In de eRace-competitie strijden de beste virtuele coureurs over verschillende game-platforms tegen elkaar, waarbij een contract van één jaar als simulatorcoureur op het spel staat. In deze rol zal de winnaar daarna in McLarens state of the art simulator in Woking aan het werk gaan.

De nieuwe simulatorcoureur werkt dan ook echt mee aan de ontwikkeling van de McLaren-bolide en zal nauw samenwerken met McLarens technische team.

Een onderdeel van de competitie is daarbij eveneens dat de finalisten in een reeks ‘sollicitatiegesprekken’ bewijzen de nodige technische knowhow te hebben, dat ze goede teamspelers zijn en laten zien dat ze de rol als simulatorcoureur mentaal en fysiek aankunnen.

Experts uit de Formule 1 en virtuele racewereld zullen zelf zes finalisten uitkiezen, terwijl er van de zomer nog vier finaleplekken te winnen zijn in ‘online kwalificatie-evenementen’. De finale wordt in de herfst in het McLaren Technology Centre in Woking gehouden.

The World’s Fastest Gamer-competitie zal op YouTube en McLarens social media-kanalen te zien zijn. Zie McLarens website voor meer informatie en hou de social media van het team de komende tijd goed in de gaten voor meer nieuws.

Lees meer over

Honda Mclaren