De Formule 1 verandert in 2017 en Ziggo Sport verandert mee. De Formule 1-verslaggeving wordt verder uitgebreid, met meer programma’s en meer Max Verstappen.

Dat meldt de zender zelf wat betreft haar plannen voor komend Formule 1-seizoen. Een grote verandering, wat commentator Olav Mol al langer wilde, is dat voortaan een live-camera mee wordt gebracht naar alle Grands Prix, waardoor Verstappen – indien mogelijk – live voor de race nog voor de camera van verslaggever Jack Plooij zal verschijnen. Na de race zal dat sowieso het geval zijn.

Op Twitter meldt Mol dat ook live grid walks voor de start nu tot de mogelijkheid behoren. Verder zullen Mol en Plooij samen vanaf het circuit voor- en nabeschouwingen verzorgen.

Uiteraard is er ook nog een uitgebreid studioprogramma, waarbij presentator Rob Kamphues de vaste analisten Robert Doornbos en Tom Coronel blijft ontvangen, naast andere gasten.

Alle races – en de meeste kwalificaties – zijn daarbij te zien op Ziggo Sport, de zender die voor iedereen met een Ziggo-kabelabonnement gratis te ontvangen is op kanaal veertien. Alle vrije trainingen worden live uitgezonden op Ziggo Sport Select.

Formule 1 Café
Op zowel Ziggo Sport als Ziggo Sport Select is daarbij rondom het weekend meer Formule 1 te zien. Op de vrijdag van een Grand Prix-weekend zendt Ziggo op deze zenders voortaan vanaf 22:00 uur Formule 1 Café uit, waar onder meer Kamphues, Doornbos en Coronel vooruitblikken op het weekend en een wekelijkse één-op-één met Verstappen te zien is.

Mol en Plooij leveren daarbij bijdrages vanaf het circuit en daarnaast is beeld van de trainingen te zien. De eerste uitzending van Formule 1 Café is 24 maart, voorafgaand aan de Grand Prix van Australië.

Op de maandag na een race zal Ziggo voortaan vanaf 19:00 uur een door Mol gepresenteerd samenvattingsprogramma met de laatste nieuwtjes uitzenden. Van 19:30 tot en met 20:30 is het daarna tijd voor Peptalk. Max Verstappen zal ‘na de meeste races’ te gast zijn, live of via Skype.

Zie deze link voor meer informatie over de Formule 1-plannen van Ziggo.