In de rubriek Vipbox vertellen bekende Nederlanders over hun fascinatie voor de Formule 1. Ditmaal Theo Nabuurs, alias Mental Theo.

Tekst: Vincent de Vries

Nabuurs liet zijn Aston Martin op dezelfde manier pimpen als die van Max. “Omdat hij voor Red Bull rijdt, kreeg hij net als Ricciardo een Aston Martin V12 Vantage S cadeau. Ik dacht: what the fuck? Die was namelijk vergelijkbaar met de V8 van mij, alleen zaten er op de zijne van die stoere matzwarte velgen. Dat vond ik zo vet, dat wilde ik ook! Dus toen dit seizoen begon, heb ik het maar gedaan. Om het helemaal porno te maken liet ik witte letters op de banden zetten. Ja, heel ordinair, maar voor een keertje mag dat wel.” Dat Max de auto inmiddels heeft verkocht, maakt Nabuurs niet uit. “Het gaat om het gevoel. Laten we wel wezen: iedereen wil toch wel een beetje Max zijn?”

Een wereldtopper als Max verdient een hele diepe buiging, meent Nabuurs. “Ik vind het zo ontzettend knap wat hij doet. Dat hij gewoon inhaalt waar het eigenlijk niet kan. Dan ben je een grote, hoor. Neem zijn actie in Blanchimont, op het circuit van Spa-Francorchamps. Daar heb ik ook geracet, in een Clio. Man, als je die bocht plankgas ingaat, denk je maar één ding: ik moet geen fout maken. Maar wat doet Max? Die gaat daar gewoon met één wiel over de buitenste kerb. En dat in een Formule 1-auto. Petje af, hoor.”

Glimlachend: “Zonder dollen: Max is de enige man die mij laat huilen. Dan rollen echt de tranen over mijn wangen, zoals na de zege in Spanje. Dat vond ik zo mooi dat ik er gewoon emotioneel van werd. Ik spring van vreugde thuis ook regelmatig als een debiel op de bank. Als je tijdens een Grand Prix naast me zit, denk je vast dat ik niet spoor. Dat is ook zo, maar neem van mij aan dat ik echt niet de enige ben die zo kijkt.”


Lees het volledige interview met Mental Theo in editie 6 van Formule 1. Met verder alles over de turbulente Grand Prix van Azerbeidzjan, de manager van Fernando Alonso, een kijkje in de keuken bij Romain Grosjean en nog veel meer! Nu in de winkel en hier online te bestellen.