Na een bemoedigend optreden in Japan hopen Mercedes-coureurs Michael Schumacher en Nico Rosberg in Zuid-Korea opnieuw goed voor de dag te kunnen komen.

Schumacher evenaarde vorig jaar tijdens de eerste editie van de Grand Prix van Zuid-Korea zijn beste resultaat van het seizoen met een vierde plaats. “Het was een interessante ervaring”, vertelt de Duitser over die race, waarvan bijna de helft achter de safety car werd verreden.

“De faciliteiten zijn erg indrukwekkend”, vervolgt Schumacher. “En het circuit biedt genoeg uitdagingen. Het is leuk om er te rijden. Dit seizoen hebben we sinds de zomerstop een aantal goede resultaten behaald en hopelijk zit dat er in Zuid-Korea opnieuw in.”

Nico Rosberg heeft minder goede herinneringen aan de Grand Prix van Zuid-Korea. Net nadat de wedstrijdleiding het veld had losgelaten, werd hij meegesleept in de val van Mark Webber.

“Uiteraard hoop ik dat het dit jaar beter gaat”, aldus Rosberg. “In Japan hebben we gezien dat de auto iets vooruit is gegaan ten opzichte van Singapore. Hopelijk kunnen we nog een stap verder.”