Mercedes-coureurs Nico Rosberg en Michael Schumacher zijn na de eerste dag op het circuit in India nog niet uitgeleerd. Rosberg wil de baan nog wat beter leren kennen, Schumacher zoekt nog naar balans.

Eerst Rosberg. Hij eindigde de eerste training als zesde en de tweede sessie – waarin Mercedes zich op lange runs concentreerde – als negentiende. “De baan is awesome en heeft een paar geweldige bochten, maar daardoor duurt het ook wat langer om hem onder de knie te krijgen”, zo blikt hij terug.

“Bocht tdrie is bijvoorbeeld heel apart”, legt Rosberg uit. “Je rijdt daar bergafwaarts naartoe, waarna je ineens omhoog gaat en de bocht pas heel laat ziet.”

Rosberg vertelt verder dat hij twee ‘prima sessies’ achter de rug heeft en een goed gevoel heeft voor de rest van het weekend: “Dus ik hoop dat dat ook uitkomt.”

Ook Schumacher is te spreken over het Buddh International Circuit, maar hij worstelt nog wel met het vinden van een goede afstelling voor zijn MGP W02. “In de tweede training had ik namelijk moeite met de balans van de auto”, verklaart hij.

“Door een aantal redenen – waaronder de rode vlag – is het ons ook niet gelukt hier echt veel aan te werken. Voor morgen betekent dit dat we nog wel even aan de set-up moeten werken voor zowel de kwalificatie als de race.”