Doorgaan met Valtteri Bottas, een eigen jongeling een kans geven, of toch voor ‘vuurwerk’ kiezen met Fernando Alonso? Mercedes heeft veel opties voor 2018, zo weet ook teambaas Toto Wolff. “Er zijn veel interessante coureurs.”

Voor fans van Alonso die de tweevoudig wereldkampioen graag bij Mercedes willen zien is er daarbij zowel goed als slecht nieuws. Ja, Wolff is ook een fan van de Spanjaard en hij streept hem niet bij voorbaat van zijn lijstje af. Maar: “Met alle respect voor Fernando, zijn er op het moment andere coureurs die voor ons prioriteit hebben”, vertelt Wolff het Spaanse Marca.

Wolff met Bottas na diens zege in Sotsji.

Wolff heeft het dan onder meer over Valtteri Bottas, wiens deal eind dit jaar afloopt. “Ik heb veel vertrouwen in hem”, zegt hij over de Fin die afgelopen winter als vervanger van Nico Rosberg werd aangetrokken, na Rosbergs plotselinge beslissing met pensioen te gaan. “Valtteri heeft al een pole en een zege gepakt en is een goede jongen.”

Daarmee is echter nog niet gezegd dat de deal van Bottas wordt verlengd, want Wolff wil het eerst nog wat meer aankijken. Wat Bottas’ prestaties betreft, maar ook waar het andere coureurs aangaat. “Er zijn veel coureurs op de markt voor 2018, terwijl er in 2019 nog meer vrijkomen. Ik wil dus niet te snel een beslissing maken. Ik wil er van de zomer serieus over denken.”

Andere coureurs die Wolff interessant noemt, zijn de ‘Mercedes-junioren’, zoals Wolff Pascal Wehrlein en Esteban Ocon niet specifiek bij naam noemt. Wat Wolff wat Alonso betreft herhaalt, is dat hij denkt dat er geen oud zeer meer bestaat tussen Alonso en de nog tot en met 2018 onder contract staande Lewis Hamilton, maar dat de dynamiek binnen het team zeer belangrijk blijft voor Mercedes.

Volgens de Oostenrijker zou Hamilton zelf echter zeker openstaan voor Alonso als teamgenoot. “Want Fernando hoort bij de beste coureurs op de grid. Hij zou dus een geweldige uitdaging voor Lewis vormen, en de grote coureurs gaan uitdagingen niet uit de weg.”

Lees ook: De Mercedes-kandidaten – Alonso, van afgelopen winter.