De zilverpijlen van Mercedes lijken de laatste paar races eerder grijs dan zilver te zijn, aangezien de bolides op het circuit niet bepaald hebben weten te schitteren. De Duitse renstal is echter vastbesloten de slotfase van het seizoen toch nog enige kleur te geven, en wil daar in Abu Dhabi mee beginnen.

Mercedes heeft de afgelopen drie races geen punten gescoord, terwijl strijden om het zilverwerk al veel langer geen mogelijkheid meer is voor het team, vanwege het gebrek aan competitiviteit van de F1 W03.

De doelstelling voor de komende race, die van Abu Dhabi, is dan ook wat minder ambitieus dan het podium: “We mikken erop om punten te scoren”, vertelt coureur Nico Rosberg, die verder aangeeft dat de Grand Prix gelijktijdig in het teken zal staan van ‘leren voor volgend jaar’.

Teamgenoot Michael Schumacher hoopt op zijn beurt dat Mercedes ook afgelopen weekend – in India, waar hij de finish niet haalde – al iets nuttigs heeft opgestoken: “Hopelijk kunnen we wat we daar over de auto hebben geleerd op een positieve manier toepassen in Abu Dhabi”, spreekt hij.

Teambaas Ross Brawn onderstreept dat Mercedes er naar streeft ‘het jaar op een positieve noot af te sluiten’, en legt verder uit waarom het ook in de slotfase van het seizoen nog zo belangrijk is om bij te leren: “Aan de ene kant werken we er namelijk aan onze huidige prestaties nog te verbeteren, terwijl we aan de andere kant proberen te bepalen welke updates met oog op volgend jaar nuttig zijn.”