Het team van Mercedes benadrukt dat er geen spanningen zijn tussen teamgenoten Valtteri Bottas en Lewis Hamilton. Beide coureurs zijn in gevecht met elkaar en Sebastian Vettel van Ferrari om het wereldkampioenschap. 

Van de felle rivaliteit van de laatste jaren tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg is dit seizoen (voorlopig) nog weinig van te merken. En zo blijft het ook, als het aan het team van Mercedes ligt. Adviseur Niki Lauda meent dat de onderlinge concurrentie niet tot het kookpunt komt.

“Ze zijn aardig tegen elkaar, want Bottas praat niet zo veel”, meent Lauda. “De situatie is niet zo ernstig als vorig jaar. Lewis is een professional en Bottas ook, ik voorzie geen problemen. Ze respecteren elkaar en dat is het belangrijkst.”

Mercedes-teambaas Toto Wolff verwacht wel een gevecht tussen zijn coureurs, maar voelt dat de situatie anders is dan voorheen. “Hun relatie is goed, Lewis was de eerste die Valtteri feliciteerde met zijn eerste overwinning. Dat toont aan hoeveel respect er tussen hen is”, meent de Oostenrijker. “Maar het zijn wel concurrenten. Ze willen allebei winnen en voor het kampioenschap knokken, maar ik denk niet dat het hun relatie en de dynamiek van het team verstoort zoals vorig jaar.”

Beide Mercedes-coureurs moeten Ferrari’s Sebastian Vettel nog wel voor zich dulden in het kampioenschap. Hamilton (73 punten) heeft 13 punten minder dan de Duitser, Bottas staat derde met 63 punten uit vier races.