Mercedes zal morgen op de grid in het middenveld terug te vinden zijn. Het team zette met beide auto’s in op een natte kwalificatie, waar de baan in werkelijkheid droger en droger werd.

Het behalen van Q3 was voor Nico Rosberg het maximaal haalbare. “Dat is al met al niet eens zo slecht”, aldus de enkelvoudig racewinnaar. Onze auto was afgesteld op natte omstandigheden, waardoor we vandaag duidelijk in hebben moeten leveren. Na de kwalificatie mag je niks meer wijzigen aan je auto, dus ik hoop dat we met onze afstelling beter voorbereid zijn op de race. Als de voorspelde regen morgen daadwerkelijk valt, zullen we beter voor de dag moeten kunnen komen.”

Terwijl Rosberg zich nog als tiende kwalificeerde, ging Schumacher in droge omstandigheden kopje onder in Q2. “Het mag duidelijk zijn waarom ik niet extreem blij ben met mijn kwalificatie”, sipt Schumacher na afloop. “Misschien hebben we wel teveel ingezet op een regenbui. Toen het even voor de sessie nog regende, dachten we goed te zitten. Een veertiende startplaats is niet ideaal, maar ik zal tijdens de race zeker proberen me naar voren te vechten.”

De visie van teambaas Ross Brawn wijkt enigzins af van die van zijn coureurs: “De omstandigheden waren met namen in Q1 erg lastig, maar ik denk dat we daar goed mee om zijn gesprongen. Uiteindelijk staan we waar we met onze huidige vorm horen te staan. In het middenveld staat iedereen erg dicht bij elkaar. Dat viel in dit geval uit in het nadeel van Michael. Maar we weten allemaal wat voor een racer hij. Ik denk dat we dat morgen ook wel gaan zien.”