Mercedes-coureurs Nico Rosberg en Michael Schumacher toonden zich na een goede start strijdlustig op de Hungaroring, maar aan het eind van de race zat er niet meer in dan een negende plek voor Rosberg.

Beide coureurs kwamen aardig van hun plek en maakten in de eerste paar bochten een aantal plaatsen goed, waardoor ze in het prille begin op plaats vier en vijf reden en het aan de stok hadden met de beide Ferrari’s en de Red Bull van Mark Webber.

Al in de eerste paar ronden bleek echter dat Rosberg en Schumacher boven hun stand leefden in de topzes, want in duel met deze heren konden ze nooit echt een vuist maken en moesten ze al snel hun eigen wedstrijd gaan rijden.

Voor Rosberg – die zijn honderdste Grand Prix reed – betekende dit dat hij zich op de zevende plek richtte, al kon hij die bij het vallen van de vlag toch niet claimen omdat hij één van de coureurs was die voor intermediates koos toen het voor de tweede keer begon te regenen: “Maar omdat de neerslag toen niet doorzette, verloor ik een aantal posities”, legt hij uit waarom hij uiteindelijk als negende eindigde.

“Ik probeerde Paul di Resta en Sébastien Buemi in de slotfase van de race nog wel terug te pakken, maar het was onmogelijk om ze nog te passeren en dat is waarom ik maar twee punten heb gescoord.”

Teamgenoot Schumacher slaagde er helemaal niet in punten te pakken, want hij haalde het einde van de race niet. “Ik moest opgeven wegens een defect aan de versnellingsbak”, luidt zijn verklaring. “We moeten nog uitzoeken hoe dat probleem is ontstaan, want voor zover bij ons bekend had het niets te maken met de spin die ik maakte terwijl ik met Felipe Massa duelleerde.”

Schumacher vertelde aan de BBC overigens dat zijn spin in bovengenoemd duel geen ongeluk was: “Ik moest de auto in een spin gooien om een aanrijding te voorkomen. Dat was op zich geen probleem en het zou me maar een paar seconden hebben gekost, maar de bak begaf het dus direct daarna al.”