Nico Rosberg noteerde in de tweede training weliswaar de tweede tijd: veel heeft hij daar naar eigen zeggen niet aan. De omstandigheden veranderden te snel om goed in te schatten waar Mercedes dit weekend staat.

Zo was Michael Schumacher met een kwartier te gaan nog de snelste man. Uiteindelijk finishte de 42-jarige Duitser de tweede training als twaalfde. Ook hij heeft daarom nog geen idee waar Mercedes dit weekend toe in staat is.

“Het was lastig om de echte resultaten van de auto te analyseren”, aldus Schumacher in Silverstone. “De omstandigheden wisselden vandaag te snel om het goed te analyseren. Ik trek dus nog geen conclusies: daarvoor wil ik eerst op een droge baan rijden.”

 

“Toch ben ik ervan overtuigd dat dit een goede openingsdag was. Ik kijk uit naar deze thuisrace. We blijven ons stap voor stap door ontwikkelen en komen steeds weer met verbeteringen”, besluit de voormalig Ferrari-coureur.

Teamgenoot Rosberg was te spreken over de intermediates van Pirelli. “Het was een lastige dag, maar onze auto werkte wel goed. Misschien dat we in de regen nog wat sneller kunnen zijn”, meent hij. “De Pirelli’s presteerden vandaag absoluut naar wens.”

Voor de rest sluit Rosberg zich aan bij zijn teamgenoot. “We moeten wachten tot het droog wordt voordat je echt een goed beeld krijgt van de meegenomen verbeteringen. Vandaag was het niet mogelijk om het gewenste programma af te werken. Morgen is dus een belangrijke dag.”