*

Mercedes mikt op zege maar waakt voor gemakzucht

Daan de Geus

Daan de Geus

18 augustus 2015 12:34

Mercedes mikt op zege maar waakt voor gemakzucht
Racepictures

Lewis Hamilton komt naar Spa voor de zege, terwijl Nico Rosberg vooral punten in wil lopen op Hamilton. Dat het Mercedes-duo ook in België weer de dienst uitmaakt, is volgens teambaas Toto Wolff echter niet zomaar gezegd.

“Met tien races achter de rug en nog negen Grands Prix te gaan, hebben we meer punten dan vorig jaar rond deze tijd het geval was, maar onze voorsprong op onze rivalen is desondanks kleiner”, weet Wolff, die het volgende dan ook benadrukt: “We mogen geen moment verslappen.”

“In Hongarije werd dat ook wel weer bewezen. We gingen in de fout en onze rivalen grepen de kans die zich daardoor voordeed direct met beide handen aan”, memoreert Wolff, verwijzend naar hoe Sebastian Vettel de race op de Hungaroring won voor Ferrari.

“Het is overduidelijk dat er nog veel mogelijkheden zijn om de titel te winnen óf verliezen, dus we moeten keihard blijven pushen om de strijd in ons voordeel te beslissen”, besluit Wolff, wiens coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg dat ook zeker zullen doen in de strijd om de rijderstitel.

Hamilton & Rosberg
Kampioenschapsleider Hamilton staat 21 punten voor op Rosberg en heeft in 2010 al een keer gewonnen op Spa-Francorchamps. De Engelsman weet nog hoe bijzonder dat voelde – ‘omdat Spa als race zo’n klassieker is’ – en heeft dus maar één doel: “Ik ga er weer vol voor de overwinning.”

Teamgenoot Rosberg is er op zijn beurt veel aangelegen daar een stokje voor te steken, vertelt hij: “Want de verschillen zijn klein in de strijd om het kampioenschap en dat betekent dat het cruciaal is dat ik elke kans om punten in te lopen ook echt verzilver.”

“Het is verder ook aan mij ook zelf dat soort kansen te creëren”, weet de Duitser. “Dat is dan ook mijn doelstelling voor de tweede seizoenshelft”, verklaart hij. “We zijn immers pas halverwege het jaar, wat betekent dat alles nog mogelijk is.”