Mercedes mist duidelijk nog racetempo. En dat terwijl de auto in de kwalificatie niet te stoppen is. Voor de tweede keer op rij wist de Duitse renstal een pole position niet te verzilveren. Nico Rosberg eindigde zelfs op een teleurstellende negende plaats.

“Het was een hele zware middag”, vertelt Rosberg. “In het begin kon ik nog wel goed met Vettel vechten, maar al snel ging het minder. De auto voelde niet goed en de lol van mijn pole was er dus snel vanaf.”

Rosberg zat oorspronkelijk op een driestopstrategie. Uiteindelijk werden dat er zelfs vier. “Ik vergde te veel van mijn achterbanden. Ik kon met een nieuw setje banden ook niets meer doen. Er is nog veel werk aan de winkel. We moeten zorgen dat we het racetempo goed krijgen. Eigenlijk net zo goed als in de kwalificatie. Daar gaat het uitstekend.”

Lewis Hamilton had een betere middag dan zijn teamgenoot. Gestart vanaf de negende positie, klom de Brit naar de vijfde plaats. “Ik ben zeer gelukkig met het resultaat. We hebben aardig aan schadebeperking kunnen doen met de vijfde plaats. In het begin van de race had ik het erg moeilijk, maar toen het kouder werd, liep de auto beter.”

“Ik had veel plezier in het gevecht met Mark Webber”, vervolgt Hamilton. “Wiel-aan-wiel racen en elkaar in leven laten. We hadden de punten nodig en ik ben blij dat ik ze heb weten te behalen. Dat we nu derde staan in het constructeurskampioenschap na vier races stemt me zeker tevreden. Nu hopen dat we bij de volgende races meer racetempo hebben, zodat we het gat richting de leidende auto’s kunnen verkleinen.”