Mercedes geeft toe dat het gewicht van de W08 iets is waar het team aan moet werken. Dat werd pijnlijk duidelijk toen Ferrari in Australië eerste werd en de Zilverpijlen ‘slechts’ tweede en derde.

Door de nieuwe regelgeving dit seizoen zien de Formule 1-auto’s er iets anders uit dan voorheen. Dit betekent dat sommige (motor)onderdelen van de bolides groter en zwaarder zijn geworden. Het gewicht van de Mercedes W08 komt daarom nu uit op iets meer dan het minimale gewichtslimiet van 728 kilo. Dat is te zwaar, vindt de Duitse renstal.

Het extra gewicht gaat niet alleen ten koste van de rondetijden van de Zilverpijlen, maar betekent ook dat het team minder kan spelen met het gewicht en de ballast dus minder kan verdelen om het rijgedrag te verbeteren.

Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt tegen het Duitse Auto Motor und Sport dat er nog wat werk aan de winkel is. “Ik ga er niet al te veel op in, maar het gewicht is zeker iets wat we kunnen verbeteren. We zijn continu bezig om de juiste balans te vinden tussen het gewicht en de performance.”